Angajaţii Regiei Transport Electric vor interveni şi vor repara mai rapid reţelele defecte. Instituţia a achiziţionat din Ucraina un microbuz cu laborator mobil nou. Acesta va înlocui autobuzul sovietic fabricat în 1983 pe care până acum îl foloseau specialiștii.
Angajații speră că nu vor mai sta cu săptămânile să repare autospeciala.
„Avem un regulator de tensiune de tip Renault care acum stă numai în muzee. El este încă aici şi activează, dar se defectează foarte des. La un transformator care este pe ulei el prezintă pericol pentru sănătatea lucrătorilor.”, a comunicat șeful Serviciului rețele electrice RTEC, Anatol Melnic.
„Se defecta cutia de viteze, ambreiajul, caroseria am schimbat, motorul de multe ori nu numai odată. O lună lucrai şi o lună stăteai în reparaţie.”, a povestit șoferul, Oleg Rotaru.
„Sunt prea multe cabluri pentru că aşa a fost proiectat echipamentul sovietic. Pericol de electrocutare, avem tensiune mare, trebuie să fim securizaţi să avem protecţie.”, a spus electromontorul, Ion Popescu.
Laboratorul a fost asamblat la o uzină specializată din Ucraina, într-un microbuz nou de producţie germană. Investiţia a costat 550 de mii de lei.
„Toate funcţiile care sunt acolo, sunt şi aici doar că aici este mai compact. Arată mai precis locul deteriorării. Cu noul sistem o să găsim mai repede unde e deteriorarea şi mai repede o să scăpăm, o să ne isprăvim.”, a afirmat electromontorul, Sergiu Cotruță.
„Aşteptăm să fie mai bine, mai comod şi mai confortabil. Asta e modernă e mai uşor de manevrat, mai repede mergem ajungem la locul de muncă.”, a menționat șoferul, Oleg Rotaru.
Regia Transport Electric estimează că datorită noului laborator mobil cheltuielile instituţiei se vor reduce cu 30 la sută. Acesta are un termen de exploatare de cinci ani. RTEC are în administrare 14 transformatoare şi peste 500 de kilometri de reţele electrice subterane. Majoritatea dintre ele au fost date în exploatare în anii ’50 ai secolului trecut.
Preluat de la: Publika.md