România: Şedinţa Parlamentului pentru dezbaterea moţiunii de cenzură nu s-a putut desfăşura din lipsa cvorumului

Guvernul condus de Ludovic Orban rămâne, deocamdată, în funcție. Ședința Parlamentului României la care urma să fie dezbătută moțiunea de cenzură depusă de social-democrați a fost suspendată din lipsă de cvorum. 226 de deputaţi şi senatori s-au prezentat, deşi numărul minim necesar este de 233.

Ședința plenului a început cu stângul. La ora 14:00, când trebuiau să înceapă dezbaterile, în sală se aflau doar 170 de parlamentari. A fost luată o pauză, dar şi după aceasta nu a existat cvorum. Din cei absenți, cinci au fost de la PSD, dintre care trei au acuzat probleme medicale. Președintele formaţiunii, Marcel Ciolacu, a anunțat că va propune excluderea acestora din partid.

„Nu este niciunul bolnav.”, a afitmat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Partidele care susțin actualul Executiv au boicotat ședința plenului, invocând că moțiunea ar fi neconstituțională. Același lucru l-a declarat și Ludovic Orban înainte de ședința plenară.

„Din punctul nostru de vedere, această moțiune este înafara cadrului constituțional. În 30 de ani, niciun partid politic nu a depus moțiune de cenzură în vacanța parlamentară.”, a declarat prim-ministrul României, Ludovic Orban.

PSD mai poate depune încă o moțiune de cezură, după 1 septembrie, când începe sesiunea ordinară a Parlamentului României.


Preluat de la: Publika.md