România marchează astăzi Ziua Regalității

România marchează astăzi Ziua Regalității. Însă, din cauza pandemiei, nu au avut loc evenimentele dedicate acestei sărbători, iar porţile de la Palatul Elizabeta au rămas închise. În anii precedenți, curtea regală se umplea de români de pe ambele maluri ale Prutului, precum și de vizitatori din diferite colțuri ale lumii.

În contextul zilei de 10 mai, Custodele Coroanei Române, Principesa Margareta, a adresat un mesaj tuturor celor care sărbătoresc Ziua Regalității.

”De-a lungul unui secol şi jumătate, toate generaţiile familiei noastre au luat parte la această mare sărbătoare românească, a primăverii şi a identităţii naţionale. Vă doresc tuturor o sărbătoare de 10 Mai cu speranţă, încredere şi convingerea în destinul ţării noastre”, a comunicat Custodele Coroanei Române, Principesa Margareta.

10 mai a fost declarată Ziua Regalității de către Camera Deputaților în urmă cu cinci ani, având în vedere marcarea a trei evenimente istorice: începutul domniei lui Carol I, declararea independenţei şi încoronarea primului rege al României.


Preluat de la: Publika.md