România a inclus din nou Republica Moldova în lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat

România a inclus din nou Republica Moldova în lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.  Astfel, de luni, 15 februarie, moldovenii cu cetăţenie română care călătoresc în ţara vecină vor fi obligaţi să stea în carantină, iar cetăţenii moldoveni nu au voie să intre în România, decât în anumite condiţii.  Potrivit autorităţilor de la Bucureşti, cei care au un test negativ la COVID-19 vor sta în carantină 10 zile, iar cei care nu au făcut testul sunt nevoiţi să se autoizoleze timp de 14 zile.   

Şoferii, piloţii, personalul navigant şi lucrătorii transfrontalieri nu sunt obligaţi să respecte măsura carantinei, dacă nu au simptome de COVID-19. Nici persoanele care rămân pe teritoriul României mai puţin de 72 de ore nu sunt obligate să stea în carantină, dacă au test negativ RT-PCR.

Testul nu este obligatoriu pentru cei care au făcut ambele doze de vaccin anti-COVID şi pentru copiii mai mici de trei ani.   În lista actualizată a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat sunt incluse aproape 70 de state.

Printre acestea: Marea Britanie, Franţa, Ungaria şi Germania. 


Preluat de la: Publika.md