Românai suspendă zborurile către și dinspre țările cu risc sporit, printre care și Republica Moldova

Zborurile către și dinspre țările cu risc epidemiologic ridicat au fost suspendate, prin hotărârea de joi seară a Guvernului de la București. Au fost stabilite și categoriile de persoane exceptate la măsura carantinei, care vin din acele zone, informează stirileprotv.ro.

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 8 octombrie, Hotărârea numărul 48 privind stabilirea excepţiilor de la măsura carantinei ce se aplică persoanelor care sosesc în România din ţările/zonele de risc epidemiologic precum şi pentru suspendarea zborurilor către acestea”, a transmis, joi seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Se suspendă zborurile spre şi dinspre România, efectuate de operatorii economici din aviaţie, care leagă statele prevăzute în lista ţărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, în care este inclusă și Republica Moldova.

Excepțiile la țările în care sunt suspendate zborurile sunt statele membre ale Uniunii Europene, Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Emiratelor Arabe Unite şi Qatar.

Hotărârea CNSU a stabilit și cine are obligația să nu intre în carantina de 14 zile, la sosirea dintr-o țară cu risc epidemiologic ridicat.


Preluat de la: Publika.md