Roma: Amenzi usturătoare pentru cei care îşi aruncă măştile și mănușile pe străzi

Virginia Raggi, edilul Romei, a semnat o ordonanţă care prevede amenzi între 25 de euro şi 500 de euro celor care aruncă pe stradă măştile sau mănuşile folosite ca protecţie împotriva noului coronavirus, scrie b1.ro.

În ordonanţă este prevăzut că până la 31 iulie se impune ”interdicţia” de a arunca acest tip de obiecte în întregul spaţiu municipal şi amendarea celor care sunt vinovaţi de această infracţiune.

Ordonanța se împarte în două puncte. Pe de o parte ”interdicția de a renunța la echipamentele de protecție personale (PPE) folosite (mănuși, măști etc.) pe sol public (trotuare, străzi, piețe, parcuri și vile istorice, plaje etc.) pe teritoriul Romei”.

Pe de altă parte, sancțiunile: ”Renunțarea la acestea este pedepsită cu o sancțiune administrativă pecuniară de la minim 25.00 euro la maxim 500.00 euro”.

Începând cu 4 mai, ziua începerii așa-numitei faze 2, drumurile, trotuarele, grădinile și parcurile au fost umplute cu măști și mănuși, scrie Roma Today.

Pentru aruncarea acestora, se vor aplasa containere destinate măștilor și mănușilor.

Virginia Raggi a publicat pe Facebook un mesaj în care precizează că ”în aceste luni de urgenţă sanitară împotriva coronavirusului operatorii noştri ecologişti au denunţat în repetate ocazii strângerea din locurile publice a măştilor şi a mănuşilor aruncate pe jos de persoane prost educate”.

În acest context, edilul a spus că vor fi aplicate amenzi de până la 500 euro, celor care le aruncă pe stradă.

Oficialul a menționat că utilizarea măștilor și mănușilor este importantă în acest moment delicat, cu toate acestea nu trebuie aruncate pe stradă ci în containere.

”Vreau să fie clar: toleranță zero împotriva celor care aruncă gunoiul ăsta pe stradă”, a conchis ea.

Italia este una dintre cele mai afectate țări din Europa afectată de COVID-19, aceasta înregistrând peste 230 de mii de persoane infectate. Dintre acestea, mai mult de 32 de mii s-au stins din viață, iar peste 500 sunt în stare critică.

Cu toate acestea, mai mult de 141 de mii de persoane s-au recuperat.

La nivel global, numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus, virusul care a izbucnit în China la sfârșitul anului 2019, a depășit cinci milioane de cazuri.

Mai precis, peste 5.600.000 de persoane au fost infectate cu SARS-CoV-2.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 348.000, iar peste 2,3 milioane de oameni s-au recuperat.


Preluat de la: Publika.md