Revenire spectaculoasă. Sportivele din Moldova au înregistrat un punctaj maximal la Campionatul European de Gimnastică Ritmică (FOTO)

Revenire spectaculoasă a gimnastelor din Moldova pe arena internațională. Sportivele noastre au reușit să se impună categoric la Campionatul European de Gimnastică Ritmică, înregistrând cel mai mare punctaj de până acum. Importantul eveniment sportiv s-a desfășurat în perioada 26-29 noiembrie, la Kiev, Ucraina.

Lotul Republicii Moldova a fost format din trei gimnaste – Anasatasia Guz, la categoria senioare, și Gloria Motricală și Ștefania-Maria Starodub, la categoria junioare.

Toate cele trei sportive sunt la prima lor participare la un campionat de asemenea nivel și au fost, în același timp, cele mai tinere participante la categoriile lor.

”Am avut emoții mari la acest campionat, deoarece este pentru prima dată când particip. Mult timp nu ne-am putut antrena, din cauza carantinei, cu toate acestea, am reușit să evoluez bine să mă prezint onorabil.”, a spus gimnasta, categoria senioare, Anastasia Guz.

Conform evaluării juriului, Anastasia Guz a acumulat 69,5 puncte, cel mai mare scor înregistrat până acum de gimnastele noastre la Campionatul European, și s-a clasat pe locul 20. O evoluție foarte bună au avut și cele două junioare. Ștefania-Maria Starodub s-a clasat pe locul 18, iar Gloria Motricală pe 19, din totalul de 56 de participante.

”Acesta este primul meu campionat de așa nivel. Am avut emoții, dar am fost mândră de punctele pe care le-am obținut.”, a afirmat gimnasta, categoria junioare, Gloria Motricală.

”Rezultatele obținute la acest campionat mă motivează să depun efort și să lucrez asupra punctelor mele slabe. Mă mândresc cu acest rezultat.”, a menționat gimnasta, categoria junioare, Ștefania-Maria Starodub.

Antrenorul lotului Republicii Moldova, Liliana Madan, s-a arătat foarte mulțumită de rezultatele obșinute.

”Fetele noastre au înregistrat o performanță și individuală, și pentru țară foarte bună. Anul acesta a fost foarte dificil. A fost un an greu pentru toate sporturile. Pentru gimnaste, să nu participe un an de zile este foarte greu. Fetele au participat foarte destoinic la acest campionat.”, a comunicat antrenoarea, conducătoarea lotului Moldovei, Liliana Madan.

Din cauza pandemiei de COVID-19, în acest an, Campionatul european de gimnastică ritmică s-a desfășurat fără public, în condiții de maximă securitate. La eveniment au participat în total 115 sportive din 23 de țări. Pe primul loc la categoria senioare s-a clasat o sportivă din Israel, urmată pe de două gimnaste din Belarus.


Preluat de la: Publika.md