Restricțiile sunt inutile. 80% din populația României va lua Covid-19

 

Distanțarea socială, izolarea și carantina nu vor duce la stoparea pandemiei, ne spune prof.dr.Vasile Astărăstoae, fostul președinte al Colegiului Medicilor din România. Acesta susține că, indiferent de măsurile luate, coronavirusul va fi contactat de peste 80% din populația României.

Tot mai mulți specialiști, din domeniul medical de la nivel național și internațional, susțin că imunizarea naturală este singura soluție pentru a învinge pandemia. ”Carantina generalizată, o măsură pe care au luat-o țări precum Italia, Spania și, într-o mare măsură, Franța, nu a avut ca efect stoparea înmulțirii cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus. Suedezii, olandezii, elvețienii și cehii au ales metoda cea mai bună și cea mai eficientă.

Au protejat persoanele cele mai vulnerabile, pacienții pe care îi aveau în evidență cu boli cronice și persoanele vârstnice, pe care i-au testat neîncetat, iar pe restul i-a lăsat să facă imunizarea naturală. Și atunci, în momentul în care imunizarea a ajuns la un procent de 80%, circulația virusului este oprită. Mai au și un alt avantaj, pentru că nu tratează în spital toate cazurile, așa cum am făcut și noi, și italienii, și spaniolii, și francezii, ci doar formele grave. Iar formele ușoare și medii se tratează la domiciliu, în acest fel evitând supraaglomerarea spitalelor.

Formele grave reprezintă 5% din populația infectată, ceea ce este un număr mare, dar nu au sufocat spitalele. Și nemții la fel au făcut, dar ei au și triplat numărul de paturi la terapie intensivă, astfel că într-o săptămână au mai creat 60.000 de paturi la ATI, dar sigur, ei au și puterea financiară de a face astfel de lucruri. Evident că au apărut critici la adresa țărilor care au ales să nu instituie restricții drastice, pentru că acolo economia merge înainte, nu a fost blocată, și atunci este o concurență care nu le convine multora. Numărul de morți la suedezi, olandezi, elvețieni, cehi nu este mai mare decât numărul de morți din celelalte țări care au luat măsuri de restricții, izolare și carantină. Dacă ne uităm, vedem că sunt 3.000 de morți în Marea Britanie.

Dar nimeni nu se întreabă care a fost mortalitatea în anii precedenți, care era de 4.000 de morți pe zi, la mortalitate generală. Ei spun că cei 3.000 de morți sunt de Covid, dar în același timp a scăzut masiv mortalitatea din alte boli. Am văzut că și la noi a dat ministrul Sănătății un ordin prin care nu se mai fac autopsii morților care au avut Covid și nici măcar testul de Covid dacă au murit în izolare sau carantină, chiar dacă nu au fost confirmați ca infectați”, ne-a declarat prof.dr.Vasile Astărăstoae, fostul președinte al Colegiului Medicilor din România.

Integral pe Naţional
 


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie