Restricţii de călătorie. Ce obligaţii au cetăţenii în dependenţă de ţările în care vor dori să zboare

Chiar dacă a fost reluată activitatea Aeroportului Chişinău, circulaţie nu este complet restabilită. Moldovenii vor trebui să îndeplinească anumite criterii pentru a putea zbura în străinătate.

De trei zile încercăm să aflăm de la Ministerul de Externe care sunt condiţiile de călătorie pentru cetăţenii ţării noastre, dar aşa şi nu am primit un răspuns.

Potrivit site-ului europe.eu însă, Germania are condiţii riguroase pentru cetăţenii din afara Uniunii Europene. Toţi cei care ajung acolo sunt obligaţi să stea în carantină 14 zile. Nu e clar deocamdată, până când va fi menţinută această măsură. 

În ceea ce-i priveşte pe moldovenii care vor să ajungă în Italia, ei trebuie să ştie că până în 30 iunie se permite intrarea în ţară doar celor care au contract de muncă, reşedinţă sau o urgenţă medicală. Când vor ajunge la destinaţie, ei vor fi obligaţi să stea în autoizolare două săptămâni. 

Şi Grecia a extins restricţiile de călătorii non-urgente până la sfârşitul lunii pentru cei din afara UE. Toţi care vor ajunge în această ţară vor fi testaţi la noul coronavirus.

Irlanda permite le accesul doar moldovenilor care au strictă necesitatea, fiind obligaţi apoi să se autoizoleze 14 zile.

În acelaşi timp, concetăţenii noştri care intenţionează să ajungă în Cehia sau în Franţa trebuie să ştie că accesul în aceste state e permis doar în cazuri de urgenţă medicală sau în baza unui contract de muncă. Carantina nu se impune însă.

Spania rămâne una dintre ţările din Europa în care măsurile sunt cele mai riguroase. Autorităţile de la Madrid intenţionează să redeschidă frontierele cu statele din afara Uniunii Europene abia în 1 iulie. 


Preluat de la: Publika.md