Reparația străzii Albișoara, motiv de ceartă între primarul Ion Ceban și fostul edil Ruslan Codreanu

Gurile de canalizare de pe strada Albișoara, motiv de replici dure între edilul Capitalei Ion Ceban și fostul primar interimar Ruslan Codreanu. Într-o postare pe facebook, Codreanu îl îndeamnă pe Ceban să se mai intereseze în privința reparației străzii Albișoara, deoarce lucrurile stau de fapt cu totul altfel, decât se laudă primarul.

„Ion Ceban mergi te rog să vezi că realitatea este diferită decât în pozele care le pui pe facebook. Și în general, dă-te jos de pe tron și mai calcă în realități. Pentru strada Albișoara cu trafic intens și capacitate mare, ar fi trebuit obligatoriu de instalat Grilaj D400. Plus, grila trebuie încadrată în carcasa de beton, ceea ce nu s-a făcut pentru a economisi bani și timp. Dacă ești așa erou, te rog să vii cu garanția că după ce va fi finisată Albișoara, nu vor fi inundații și calitatea drumului va ține 10 ani. Iar în caz de prima inundație de pe strada Albișoara, îți vei da demisia”, a menționat Codreanu. 

În replică, Ion Ceban a declarat că unii sunt buni pentru critică și habar nu au despre procesele de realizare a unor proiecte.

„Virează pe rețelele de socializare o poză cu gurile de captare acoperite pe strada Albișoara. Vreau să vă dezamăgesc stimați internauți, acest lucru face parte din proces. În procesul tehnologic de așternere a asfaltului se recomandă astuparea gurilor de captare prin diferite metode, pentru evitarea pătrunderii asfaltului în canalizarea pluvială. Vă voi da o întâlnire pe șantier tuturor celor curioși, după care putem merge și pe la obiectivele nerealizate de foștii așa numiți conducători ai capitalei sau alti „experti”, a punctat Ceban. 

Amintim că strada Albișoara este în reparație. Costul lucrărilor se ridică la aproximativ 120 de milioane de lei, iar cea mai mare parte din sumă este acoperită din bugetul de stat. Urmează a fi schimbate bordurile, gurile de canalizare, scurgerile pluviale, iar sistemul de iluminat stradal va fi cu LED. De asemenea, vor fi instalate staţii de aşteptare noi, vor fi demontate aproape 80 de panouri publicitare şi vor fi curăţate porţiuni din albia râului Bâc. 


Preluat de la: Publika.md