Renato Usatîi: Merg în alegeri, pentru a distruge sistemul bandiților și corupților

 

Președintele Partidului Nostru, primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, a declarat că merge în alegerile prezidențiale pentru a învinge, pentru a declanșa alegeri parlamentare anticipate și a eradica sistemul sistemul mafioților și corupților.

Despre participarea sa în scrutinul prezidențial Usatîi a anunțat la conferința de presă, organizată la Bălți de în 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova.

"Peste două luni în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale. Cu regret, această funcție, în loc să fie un simbol al statului cum este în țările în care președinții lucrează pentru popor, la noi a devenit simbol al corupției și consolidării sistemului mafiot. Peste două luni va trebui să dăm un răspuns – dorim să menținem acest sistem, sau suntem gata să începem transformarea țării noastre într-un stat normal, în care instituțiile de stat activează pentru popor, dar nu pentru un singur om, pe nume Igor Dodon. Oamenii înțeleg că acest sistem nu poate fi reparat. El trebuie distrus din temelie, iar cei care astăzi îl susțin – băgați la pușcărie", a declarat Usatîi.

El a menționat că este gata nu doar să declare război sitemului banditesc și corupt, dar să-l nimicească.

"Lupta va fi grea. Sistemul bandiților și corupților va opune rezistență. Are cu ce și pentru ce. Este vorba despre resurse financiare extrem de mari, furate de la popor. O parte a banilor a fost folosită pentru a cumpăra posturi de televiziune și radio, ziare și portaluri de știri, dar și pentru o grămadă de propagandiști.
Aproape toți cei care mai ieri îl serveau pe Plahotniuc, astăzi lucrează la Dodon și ne dăm seama bine că o fac deloc întâmplător. Scopul lor comun este unul – prin eforturi conjugate să-și păzească și să-și păstreze sistemul compus din mafie și corupție", a declarat Usatîi.

"Astăzi, aici și acum, declar război total sistemului bandiților și corupților. Mulți dintre voi știu că pe întreaga perioadă a activității mele politice am luptat împotriva acestui sistem. Vă amintiți cu toții cum în mai 2014 am început să vorbesc despre furtul miliardului, când toți ceilalți tăceau. Am dovedit disponibilitate de a lupta împotriva infractorilor, le-am divulgat numele, publicând raportul Kroll, după care am expus mai multe aspecte, legate de furtul miliardului. Acum câteva luni am dat o nouă lovitură mafioților, deconspirând schemele de contrabandă cu alcool și țigări pe teritoriul Moldovei. Aceste scheme au fost preluate de oamenii lui Dodon de la cei ai lui Plahotniuc. Acestea au fost doar unele episoade, însă acum vom merge mai departe și, cu ajutorul vostru, eu voi elibera Moldova. Vom câștiga acest război și țara noastră se va elibera de mafie, de scheme de corupție, de hoții care fură banii și bunurile oamenilor", a declarat liderul Partidului Nostru.

Renato Usatîi a mai spus că una dintre bubele Moldovei este că hoții rămân nepedepsiți. Chiar dacă guvernările se schimbau una după alta, nici una nu a băgat după gratii miniștrii, deputații sau alți demnitari care au furat și au plecat.

"Dar acum a venit momentul să trimitem la groapa de gunoi a istoriei această guvernare, iar pe hoții ei – la închisoare. Avem o șansă unică să dăm o lecție generațiilor care vin și care să înțeleagă că poporul Moldovei nu poate fi prostit și furat în cel mai mârșav mod."

Totodată Usatîi a menționat că lupta cu corupția și cu mafia de la guvernare nu este scopul principal, ci doar un mijloc de a ajunge la acel scop, de a oferi tuturor cetățenilor bunăstare, de a rezolva problemele din economie, învățământ, sănătate și din agricultură".

"Astăzi facem primul pas. Acum trebuie să ne adunăm forțele pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Eu nu am kulioace cu milioane de euro, nu am posturi de televiziune, nu am resurse administrative, dar vă am pe voi, cetățenii Republicii Moldova", a declarat Usatîi.

Președintele Partidului Nostru a menționat că victoria la prezidențiale va constitui primul pas pentru distrugerea sistemului mafiot, după care va urma al doilea – declanșarea alegerilor parlamentare anticipate prin dizolvarea actualului legislativ, care este unul incompetent, format din deputați corupți și transfugi. 


Preluat de la: Timpul.md