Renato Usatîi, despre dosarul penal pe care îl are în Rusia: "Este unul politic"

Liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, susține că dosarul penal pe care îl are în Rusia este unul politic. El spune că scopul acestor acțiuni este de-l impiedica să participe la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, la care nu ştie încă dacă se va înscrie. În cadrul unei conferințe de presă la sediul formațiunii, Usatîi a mai precizat că nu are nicio restricție de circulație, în pofida anunţului recent al autorităţilor de la Moscova privind anunţarea sa în căutare internaţională.

„Am primit un răspuns în scris de la Interpol, nu pot să-l fac public, pentru că pe el este scris „confidenţial”. În aceste condiții, nu voi publica această scrisoare, dar în pofida faptului că am fost dat în căutare și a fost emis mandat de arestare în absența mea, vă spun precis că eu pot liber să mă deplasez în toate țările civilizate.”, a afirmat președintele formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi.

Săptămâna trecută, Judecătoria Tver din Moscova a emis un mandat de arestare pe numele lui Renato Usatîi, în absența acestuia. Potrivit presei rusești, liderul formațiunii Partidul Nostru este vizat într-un dosar penal privind organizarea unei grupări criminale și scoaterea ilegală a banilor în afara Rusiei. Dosarul a fost pornit în decembrie 2019.

CITEŞTE ŞI: Presa rusă: Renato Usatîi a fost anunțat în căutare internațională


Preluat de la: Publika.md