Remdesivir va ajunge vineri în țara noastră. Cine e producătorul și cât va costa preparatul

Directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a declarat pentru Sănătate Info că acest lot de 2.000 de flacoane „vine ca urmare a discuțiilor cu distribuitorii locali și solicitării de a prioritiza importul de produse incluse în protocolul clinic”. Preparatul va trece testele de laborator, ceea ce ar putea dura încă aproximativ două zile, apoi va fi disponibil pe piață.

„Din discuțiile purtate cu reprezentantul companiei distribuitoare, care efectuează importul produsului Remdesivir, DC Covifor, producător Hetero, ce deține licența pentru producere din partea companiei Gilead, medicamentele se planifică a fi aduse în țară vineri. Laboratorul efectuează testări timp de 1-2 zile, respectiv în varianta ideală săptămâna viitoare produsul va fi plasat pe piață. Cantitatea specificată în autorizație este de aproximativ 2.000 de flacoane (suficient pentru aproximativ 330 de pacienți). La această dată, alte solicitări pentru efectuarea importului de Remdesivir din partea distribuitorilor nu au mai fost înregistrate”, a mai spus Eremei Priseajniuc.

Potrivit directorului AMDM, prețul de piață al unui flacon va fi sub 100 de dolari, comparativ cu prețul de 390 de dolari stabilit pentru preparatul original, produs de Gilead. Covifor va fi distribuit spitalelor după ce CAPCS va organiza o licitație publică.

Covifor, denumirea comercială a Remdesivir este produs de compania indiană Hetero Healthcare Ltd, ce deține licență de producere din partea companiei americane Gilead, care a dezvoltat medicamentul.

Hetero Healthcare a obținut, conform presei indiene, licență pentru producerea medicamentului din partea instituției de reglementare în domeniul medicamentului din India încă din luna iunie. Alte trei companii indiene de generice au obținut din partea Gilead dreptul de a produce Remdesivir. 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie