Regulile la intrarea în ţară. Cine poate vizita Republica Moldova

În contextul reluării transportului internaţional de persoane, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică reaminteşte regulile la intrarea în ţară. Cetăţenii străini şi apatrizii trebuie să ştie că nu pot intra în Moldova, cel puţin până în 15 iulie.

Excepţie fac cei care sunt membri de familie ai cetăţenilor Republicii Moldova, cei care au vize de lungă şedere, permis de şedere sau documente echivalente autorizate. Pot traversa frontiera şi cei care călătoresc în interes de serviciu, cu prezentarea vizei. Nici membrii misiunilor diplomatice sau ai organizaţiilor internaţionale, împreună cu familiile nu vor avea obstacole la frontieră. Pot intra în ţară şi pasagerii aflaţi în tranzit, inclusiv cei repatriaţi. 

Toţi cei care intră în ţară vor fi obligaţi să completeze fişa epidemiologică şi vor semna declaraţia prin care îşi asumă respectarea regimului de autoizolare de 14 zile.

Restricţia nu se aplică şoferilor care transportă mărfuri şi pasageri şi nici echipajelor aeronavelor. De asemnea, nu sunt obligaţi să se izoleze pentru 14 zile cei care călătoresc din motive de sănătate, împreună cu însoțitorul, după caz.

Şi elevii şi studenţii care învaţă peste hotare şi au de susţinut examene sunt scutiţi de carantina obligatorie, la fel ca şi persoanele care călătoresc în interes profesional.

Excepţia se aplică şi membrilor misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare şi persoanelor aflate în tranzit. 


Preluat de la: Publika.md