Regulile de distanțare socială vor fi reintroduse în Coreea de Sud

Regulile de distanțare socială vor fi reintroduse în Coreea de Sud după apariția unui nou val de infectări cu COVID-19, la scurt timp după ce mai multe restricții au fost relaxate începând cu luna aprilie, a declarat directorul Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor.

Acest lucru are loc în contextul în care Coreea de Sud a raportat miercuri 40 de noi cazuri, cel mai mare bilanț zilnic din ultimele 50 de zile, în timp ce oficialii încearcă identifice sute de infecții.

Jeong Eun-kyeong, directorul Centrului, a spus că este din ce în ce mai dificil pentru angajații din sănătate să depisteze răspândirea coronavirusului.

”Este nevoie de a maximiza distanțarea socială în zone unde circulă virusul, pentru a forța oamenii să evite clădiri publice și alte spații aglomerate”, a spus directorul Centrului pentru Controlul Bolilor.

Liceele din Coreea de Sud s-au redeschis miercurea trecută pentru prima dată în acest an. Începutul semestrului de primăvară a fost amânat de câteva ori din martie, când Coreea de Sud s-a luptat cu primul focar mare de coronavirus din afara Chinei. În acest context, orele de curs s-au ținut online

Elevii și profesorii trebuie să poarte măști de protecție, cu excepția momentului în caare are lor ora mesei. De asemenea, li se cere să își șteargă birourile. Ferestrele vor fi deschise pentru a împrospăta aerul, iar spațiul dintre birouri nu va fi mai mic de un metru, scrie b1.ro.

Începând cu liceenii din anii terminali, școlile se vor redeschide pe etape între 20 mai și 1 iunie pentru toți cei 5.5 milioane de elevi de școală primară, gimnaziu și liceu.

La doar câteva zile după ce restricțiile au fost relaxate, primarul din Seul a ordonat închiderea tuturor barurilor și cluburilor din oraș, invocând temeri privind o „explozie de infecții”. Un nou focar însă a izbucnit și s-a extins cu repeziciune într-un cartier din Seul. Totul ar fi pornit de la un bărbat în vârstă de 29 de ani, care a petrecut într-un club de noapte, scrie bbc.com.

În contextul în care specialiștii vorbesc despre un al doilea val al pandemiei,  Coreea de Sud pregătește măsuri ample de combatere a infecțiilor cu COVID-19.

Astfel, guvernul de la Seul va înființa 1.000 de clinici pentru tratarea potențialilor pacienți cu coronavirus în următoarele luni, în pregătire pentru un posibil al doilea val al pandemie în toamna şi iarna acestui an, au declarat luni oficialii de la Seoul, potrivit Korea Times.


Preluat de la: Publika.md