Reguli de siguranță pentru o vacanță fără de griji

Supraveghere constantă: Asigură-te că un adult responsabil îi supraveghează întotdeauna pe copii, mai ales în locuri aglomerate, precum plaje, parcuri de distracții sau piscine.

Îmbrăcăminte corespunzătoare: Asigură-te că, copiii sînt îmbrăcați corespunzător pentru condițiile meteo și activitățile planificate. Utilizarea de echipament de protecție, cum ar fi căști pentru biciclete sau role, este esențială în timpul activităților sportive sau de agrement.

Educație privind siguranța în apă: Dacă vei petrece timp la piscină sau pe plajă, este crucial să îi înveți pe copii reguli de bază privind siguranța în apă. Aceştia trebuie să fie supravegheaţi în timpul scăldatului, atenţionaţi să nu intre în locuri adînci și nu alerge pe marginea piscinei.

Utilizarea echipamentului de siguranță: Asigură-te că, copiii folosesc întotdeauna echipamentul de siguranță corespunzător pentru activitățile lor. Acest lucru poate include centuri de siguranță în mașină, căști pentru biciclete sau role, și veste de salvare pentru activitățile acvatice.

Păstrează medicamentele și substanțele periculoase departe de copii: Dacă luați medicamente sau aveți produse chimice periculoase în jurul casei sau în bagajele de călătorie, asigurați-vă că acestea sînt depozitate în locuri sigure și inaccesibile pentru copii.

Planuri de urgență: Fie că este vorba despre un loc de întîlnire în caz de pierdere sau despre cunoașterea numărului local de urgență, este important ca familia să aibă un plan de urgență în caz de necesitate.

Protejarea împotriva soarelui: Asigură-te că, copiii sînt protejați împotriva expunerii excesive la soare, folosind loțiune de protecție solară, purtînd ochelari de soare și pălării și evitînd expunerea directă la soare în timpul orelor de vîrf.

Predarea regulilor de siguranță rutieră: Dacă planificați să vă deplasați cu mașina sau să mergeți pe jos în timpul vacanței, este important să învățați copiii reguli de siguranță rutieră și să îi supravegheați în permanență pe marginea drumului.

Asigurați-vă că, copiii dvs își petrec timpul în siguranță și în mod responsabil, astfel încît să se poată bucura de o vacanță fără de griji.

Protejarea copiilor începe cu noi toți!


Preluat de la: Noi.md