Regiunea din Germania care anunță restricții și mai dure în luna decembrie

Regiunea Bavaria din sudul Germaniei a anunţat duminică impunerea unei carantine mai dure începând de pe 9 decembrie până pe 5 ianuarie, informează DPA şi Reuters, preluate de Agerpres. Bavaria a înregistrat până acum numărul cel mai mare de decese cauzate de coronavirus din ţară.

Locuitorii din Bavaria îşi vor putea părăsi casele doar cu un motiv întemeiat, a declarat premierul landului, Markus Soeder. Regulile vor fi relaxate pentru Crăciun, dar nu şi pentru Anul Nou.

Bavaria se numără printre statele germane cu cel mai mare număr de infecţii noi, 175 la 100.000 de locuitori pe parcursul a şapte zile. Landul estic Saxonia se află în fruntea listei, cu 301 cazuri, urmat de Berlin cu 182, potrivit dpa.

În timp ce Germania a adus pandemia sub control în martie şi aprilie, acum se confruntă cu un al doilea val mai ucigaş şi a luat măsuri la începutul lunii noiembrie, închizând restaurantele şi barurile şi limitând întrunirile publice.

Infecţiile zilnice nu mai cresc la fel de brusc ca până acum, numărul cazurilor a stagnat la un nivel ridicat, iar Germania a raportat cel mai mare număr de morţi de coronavirus într-o singură zi – miercuri.

Duminică, numărul cazurilor confirmate a crescut cu 17.767 până la 1.171.323, au arătat datele de la Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase, în timp ce numărul de decese raportat a crescut cu 255 la 18.772, inclusiv 4.289 decese în Bavaria.

Cancelarul Angel Merkel şi liderii landurilor au convenit miercuri să extindă măsurile restrictive naţionale, care includ limitarea adunărilor private la cinci persoane din două familii, până pe 10 ianuarie.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie