Regia Autosalubritate înregistrează pierderi de milioane de la anunţarea stării de urgenţă

De la anunţarea stării de urgenţă, peste 250 de agenţi economici au renunţat la serviciile de evacuare a deşeurilor din Chişinău, iar Regia Autosalubritate înregistrează pierderi de milioane. Şeful întreprinderii, Eugeniu Axentiev, spune că ar putea ajunge în situaţia în care să nu poată achita salariile angajaţilor.

Potrivit lui Eugeniu Axentiev, în conturile Regiei mai sunt bani doar pentru achitarea salariilor pentru o lună. Peste 50 de angajaţi au plecat în şomaj tehnic pentru două săptămâni, iar reprezentanţii administraţiei au renunţat la primele lunare.

„Acum eu iau nişte măsuri pentru a asigura deficitul pe luna mai, pentru a salariza colaboratorii. Avem deja discuţii, suntem în perioada de discuţii cu câteva bănci comerciale, pentru a ne acorda un credit pentru acoperirea deficitului bugetar. Totuşi, este o problemă. Noi nu putem discuta de sine stătător cu băncile, fără acordul Consiliului Municipal”, a comunicat șeful Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev.

Totuşi, spun autorităţile, nu există riscul ca deşeurile să nu mai fie evacuate din oraş.

„Înţelegem foarte bine că la epidemia pe care o avem, dacă noi nu ne onorăm obligaţiunile, vor fi nişte consecinţe grave. Noi nu ne putem permite acest lux, în ghilimele, să punem în pericol sănătatea cetăţenilor”, a menționat șeful Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev.

Situaţia este complicată şi în municipiul Ungheni. Acolo, doar 42 la sută din facturile pentru evacuarea deşeurilor au fost achitate, iar pierderile financiare sunt mari.

„Cu siguranţă, putem să ajungem în situaţia în care întreprinderea care evacuează deşeurile menajere, Avia Ungheni, să nu poată să mai presteze servicii”, a afirmat primarul municipiului Ungheni, Alexandru Ambros.

Am încercat să-l contactăm şi pe primarul de Bălţi, Renato Usatîi, pentru a afla care este situaţia în localitate, dar nu ni s-a răspuns la telefon.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie