Refuz să votez „ciuma roșie” în haine liberale!

„De câteva zile sunt întrebat de mai mulți români basarabeni – cu cine voi vota la 9 iunie, la europarlamentare? Deruta lor vine de la mesajele manipulatoare difuzate în spațiul public de mass-media din R. Moldova, aflată în buzunarul lui Adrian Dupu (membru PNL, secretar de stat în Guvernul Ciolacu, șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova – n. red.), dar și de la unii deputați din diferite legislaturi de la Chișinău, care au sărit din barca lui Traian Băsescu în cea a profitorilor de ultimă oră și pledează cu ardoare în favoarea «ciumei roșii» în haine liberale, fără să spună un cuvânt că pe lista PSD-PNL la europarlamentare, pe pozițiile 1-3 se află «celebrități» ca Tudose și Firea, personaje sinistre din politica românească.

Lumea mă cunoaște ca pe un om care luptă pentru reîntregirea României și spune adevărul, nu se ascunde după cuvinte confuze, eufemistice. Rețineți ce vă spun, dragi români basarabeni, înainte de a intra în cabina de vot!

Secretarul de stat al DRRM, Andrian Dupu, ca ADN politic, face parte din acea «ciumă roșie» pe care a blamat-o. Dânsul a privatizat Departamentul pentru relația cu R. Moldova. A dezvoltat propria clientelă de o parte și alta a Prutului, a subminat transparența autentică, nu publică de ani de zile sumele aprobate la proiectele «câștigătoare», mimează concursurile și «dăruiește» organizațiilor sale preferate câte 3-4-5 sau mai multe proiecte. E un pseudo-liberal, care compromite imaginea PNL, e un profitor prăbușit moral, care folosește banii românilor pentru a corupe electoral alegătorii din R. Moldova, de exemplu, la europarlamentare.

În esență, ca promotor al moldovenismului stalinist, se înfrățește cu dodoniștii, nu cu neamul românesc din Basarabia. Are nevoie de voturile basarabenilor ca să rămână la putere, să poată folosi și risipi zeci și sute de milioane de lei în interes personal sau de clan. Ne-a insultat la noi acasă, numindu-ne «diasporă» (vedeți sigle, afișe PNL Diaspora Republica Moldova). A refuzat să includă în lista pentru europarlamentare, măcar de formă, vreun român basarabean. Regretăm enorm că un partid ca PNL i-a încredințat să reprezinte Departamentul pentru relația cu R. Moldova unei persoane arogante, afectate grav de narcisism, fără viziune instituțională și cunoștințe elementare despre Basarabia românească.

Adrian Dupu (PNL), sforarul cae i-a înfuriat pe patrioții români din Basarabia

Evident, nu voi da curs îndemnurilor disperate ale lui Adrian Dupu de a vota poziția 2 din buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare. Am mai spus și repet: în atitudinile lor adevărate față Basarabia românească și reîntregirea României nu există diferențe esențiale dintre Adrian Dupu și Igor Dodon. Ambii sunt urmașii lui Vogoride, separatistul de la 1859, care submina Unirea. Ambii își doresc ca poporul român și România să nu se reîntregească, ci să formeze două state separate. Poziția 2 din buletinul de vot pentru europarlamentare este a unei alianțe care mimează Reîntregirea României, una care vine în Parlamentul de la Chișinău și dansează «Hora Unirii»… fără Unire!

Vă îndemn să participați la alegerile pentru europarlamentare, dar înainte de a vota, gândiți-vă la cei de la putere de pe ambele maluri ale Prutului, cei care ne înșală, ne poartă cu vorba de peste trei decenii și țin poporul român în două state separate!”

Valentin Dolganiuc


Preluat de la: Timpul.md