Reducerea volumului vocii poate ajuta la scăderea riscului de răspândire a Covid-19

Zonele cu zgomot redus din spaţiile închise cu risc ridicat, precum spitalele şi restaurantele, ar putea ajuta la diminuarea posibilităţii de infectare cu noul coronavirus, au constatat oamenii de ştiinţă.

Un studiu recent arată că scăderea volumului vocii poate contribui la limitarea răspândirii bolii COVID-19, relatează joi Reuters.

O reducere de 6 decibeli a volumului mediu al vocii poate avea acelaşi efect ca dublarea capacităţii de ventilare într-un spaţiu închis, a notat o echipă de oameni de ştiinţă din Statele Unite.

″Rezultatele sugerează că autorităţile din domeniul sănătăţii publice ar trebui să ia în considerare implementarea ‘zonelor de linişte’ în mediile închise cu risc ridicat, precum sălile de aşteptare din spital sau zonele de servit masa″⁣, au concluzionat şase cercetători de la Universitatea din California, potrivit Agerpres.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a modificat îndrumările în iulie recunoscând posibilitatea transmiterii coronavirusului prin aerosoli, cum ar fi în restaurante ori săli de sport sau în timpul cântatului în cor.


Preluat de la: Publika.md