Record de cazuri de coronavirus în Franța, în ultimele 24 de ore. Sunt așteptate măsuri drastice

Situație critică în Franța, unde autoritățile sanitare au raportat joi, 10 septembrie, 9.843 de cazuri noi de COVID-19, depășind recordul zilnic anterior cu aproape 900 de infecții, informează BBC, citat de libertatea.ro.

Vineri e programată o reuniune a miniștrilor și a experților în sănătate și sunt așteptate măsuri drastice.

9.843 de cazuri noi în 24 de ore în Franța. Această cifră constituie un record de la începutul pandemiei în Franța, observă Le Figaro. 5.096 de persoane sunt spitalizate, potrivit Direcției Generale Sănătate, dintre care 352 în ultimele 24 de ore. 615 persoane sunt internate la Terapie Intensivă, dintre care 54 în ultimele 24 de ore.

32 de școli, din peste 60.000, și 524 de clase au fost închise din cauza depistării de noi cazuri de COVID, a anunțat Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului.

Vineri, Executivul se reunește de urgență. Oficialii vor discuta despre introducerea de noi măsuri pentru a reduce răspândirea virusului

Șeful consiliului științific care consiliază guvernul cu privire la pandemie, Jean-Francois Delfraissy, a avertizat că pot fi necesare decizii ”dure”. Președintele Emmanuel Macron a declarat că întâlnirea va oferi publicului o idee clară despre ce se poate aștepta în următoarele săptămâni.

”Trebuie să fim exigenți și realiști fără să cedăm în fața vreunui tip de panică.”, a declarat  Președintele Emmanuel Macron, pentru AFP.

Franța are a șaptea cea mai mare cifră de decese la nivel global, 30.819 de persoane din țară au murit de coronavirus. La nivelul numărului de infecții, cu 392.243 de cazuri, Franța ocupă a 13-a poziție în lume.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie