Recomandările INSP pentru șoferi și pietoni pe timp de ceață

Polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic să respecte, cu strictețe, regulile de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere, precum și indicațiile polițiștilor de patrulare, în contextul ceții care persistă în această perioadă.

Șoferii sunt îndemnați să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. De asemenea, conducătorii auto sunt îndemnați să nu folosească telefonul, tableta sau alte gadgeturi în timpul șofetului.

Este recomandat șofatul cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, mai ales când fenomenul ceţii dense este asociat şi cu un carosabil umed sau acoperit cu polei.

Șoferii sunt îndemnați să fie atenți la drum, în condițiile în care pietonii sunt greu de observat, mai ales pe traseele care leagă localități, iar ei se deplasează pe carosabil.

Conducătorii auto trebuie să țină cont și de faptul că, în condiţii de vizibilitate redusă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, este recomandat să fie menținută o distanţă mai mare între mașini.

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, conducătorii auto sunt îndemnați să se informeze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Totodată, trebuie de utilizat luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei ei.


Preluat de la: Publika.md