RECOMANDĂRI în contextul protestelor din Capitală. Poliția: Îndemnăm organizatorii și participanții să evite acțiuni ilegale

Mâine, 12 martie, în Capitală ar putea avea loc acțiuni de destabilizare și dezordini în masă. Despre aceasta a anunțat poliția într-un comunicat de presă, prin care, îndeamnă organizatorii și participanții să nu admită acțiuni ilegale.

„Poliția Națională deține informația că pentru ziua de mâine, în timpul protestului se intenționează organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă. În acest context solicităm organizatorilor și participanților să se subordoneze cerințelor legale și să nu admită acțiuni care ar pune în pericol viața și sănătatea oamenilor, precum și securitatea statului. Cerem, în mod special, asociației obștești cu insigne și însemne ilegale, care se deplasează în fața coloanei de participanți să fie cu fețele descoperite”, se arată în adresarea oamenilor legii.

Potrivit poliției, mâine, 12 ianuarie, începând cu ora 13:00, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, precum și str. Mihai Viteazul traficul va fi parțial blocat. În context, șoferii sunt îndemnați să-și păstreze calmul și să evite deplasarea prin zona respectivă. 

Cetățenilor care participă la protest li se solicită, de asemenea, să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, să evite mesajele care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni ilegale.

„Amintim participanților la întrunire că sunt obligați: 

Transportatorii auto, care intenționează să aducă persoane din diferite localități spre capitală, sunt rugați să asigure transportarea acestora cu respectarea normelor stabilite în vederea garantării siguranței persoanelor (prezența actelor necesare, respectarea vitezei de deplasare, a numărului de locuri, etc.), se mai arată în adresarea oamenilor legii.

Totodată, poliția avertizează că forțele de ordine vor interveni și vor descuraja orice acțiune care va pune în pericol siguranța cetățenilor sau a participanților la eveniment.

În cazul în care devin martori ai unei situații de destabilizare a ordinii publice, cetățenii sunt îndemnați să formeze imediat numărul unic 112.

 


Preluat de la: Publika.md