Recomandări ANSA privind procurarea produselor pentru masa de Paște

”Stimați consumatori, pentru a evita cazurile de achiziționare a produselor neconforme, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) vă oferă câteva recomandări în speranţa de a vă ajuta să faceţi o alegere bună la procurarea produselor pentru masa de sărbătoare:

Atenție! – Se recomandă ca populația să achiziționeze produsele alimentare specifice acestei Sfinte Sărbători, numai din unitățile înregistrate/autorizate sanitar-veterinar. Evitați comerțul ”stradal neautorizat”, care contribuie la apariţia toxiinfecţiilor alimentare și pune în pericol sănătatea consumatorilor şi chiar viaţa lor. Cu atât mai mult riscul este sporit în contextul pandemiei provocate de COVID-19.

Pentru a evita apariția toxiinfecțiilor alimentare, nu procuraţi alimente după data limită de consum sau cu termenul de valabilitate expirat. Depozitaţi şi păstraţi alimentele conform instrucţiunilor producătorului și respectați condițiile privind termenii și cerințele de păstrare a produselor alimentare care necesită păstrarea într-un regim termic special și neapărat ţineţi cont de instrucţiunile producătorului privind congelarea, decongelarea şi pregătirea bucatelor”, se arată într-un comunicat emis de ANSA.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie