Recean: ”Guvernul va începe proiectarea și dezvoltarea „Parcului Viitorului””

În discursul său, premierul a accentuat că, în ultimii ani, sectorul IT a făcut un salt important, devenind atractiv pentru tinerii din Republica Moldova și unul dintre cei mai mari contribuitori la dezvoltarea economică a țării.

Premierul a felicitat comunitatea digitală pentru realizările extraordinare pe care le înregistrează și a mulțumit antreprenorilor pentru promovarea imaginii Republicii Moldova ca un hub IT internațional. „Sunteți unul dintre cele mai dinamice și atractive sectoare din țară. Apreciez foarte mult faptul că noi avem, aici, în Republica Moldova, talentul de a crea și de a integra cunoștințele disponibile, astăzi, pe întreaga planetă”, a spus șeful Guvernului.

În context, premierul a menționat că garanțiile pentru investitorii în domeniul IT în IT Park au fost prelungite pînă în anul 2035, astfel încît sectorul să se extindă și să crească în același ritm.

De asemenea, prim-ministrul a anunțat că, în acest an, Guvernul va demara proiectarea și dezvoltarea „Parcului Viitorului”, un orășel care va reuni comunitatea de afaceri, startup-urile și sistemul educațional, astfel încît să poată colabora și crea valoare adăugată. De asemenea, începînd cu anul viitor, urmează să fie lansat și un fond de investiții pentru startup-uri, prin care acestea vor fi finanțate de către stat și investitorii privați.


Preluat de la: Noi.md