Reacția lui Zelenski când conferința cu președinta PE i-a fost întreruptă în direct de alarma antiaeriană: „Cum te simți, Roberta?”

Declarațiile președintelui Volodimir Zelenski au fost acoperite de sunetul sirenei antiaeriene, liderul de la Kiev oprindu-se pentru o clipă din discurs, cu o mină descurajată.  

„This is their real attitude toward peace,” — Zelenskyy in response to an air raid siren that interrupted the press conference for Europe Day in Kyiv.pic.twitter.com/Q0h1V83wBq

„Aceasta este adevărata lor atitudine față de pace”, a spus Zelenski despre Rusia, care a declanșat un nou atac aerian asupra Ucrainei de Ziua Europei, potrivit agenției United24 Media. 

Președintele ucrainean s-a întors apoi către Roberta Metsola, aflată la pupitrul de lângă el, care nu este obișnuită cu astfel de întreruperi. „Cum te simți, Roberta?”, a întrebat-o el în limba engleză. 

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, s-a deplasat joi la Kiev pentru a sărbători Ziua Europei în capitala Ucrainei. 

„Din nou în ţara oamenilor curajoşi. La Kiev de Ziua Europei”, a scris Metsola pe contul ei de socializare de pe platforma X, unde a publicat şi un videoclip cu sosirea ei cu trenul în capitala Ucrainei unde a fost primită pe peron de şeful Radei Supreme (Parlamentul), Ruslan Stefanciuk.

Back to the land of the brave. In Kyiv on Europe Day 🇪🇺🇺🇦

Знову у Країні Відважних. У Києві в День Європи 🇪🇺🇺🇦 pic.twitter.com/y8tKAGpctd

„Astăzi, Ucraina sărbătoreşte Ziua Europei. Ţara noastră îşi demonstrează zilnic angajamentul faţă de idealurile şi valorile democraţiei”, a scris Stefanciuk, care s-a declarat „încântat” să o primească pe Metsola şi a reamintit sprijinul constant pe care l-a primit Ucraina din partea Parlamentului European. 

De anul trecut, Ucraina sărbătoreşte pe 9 mai Ziua Europei. Până atunci, la această dată era sărbătorită Ziua Victoriei împotriva nazismului, aşa cum o făcea Uniunea Sovietică şi cum Rusia continuă să facă. 

În această schimbare de date menită să o îndepărteze de Rusia şi să o alinieze cu UE, Ucraina a mutat aniversarea victoriei asupra nazismului pe 8 mai, în aceeaşi zi în care este sărbătorită în UE.


Preluat de la: Unimedia.info