Reacția lui Vitalie Dragancea la amenințarea Mitropoliei Moldovei: ”Este cazul să tratăm cu toții cu maximum calm această situație și așa dificilă”

Este cazul să tratăm cu toții cu maximum calm această situație și așa dificilă, și cu ajutor reciproc să ajungem în timpul în care oficierea slijbelor bisericești va putea fi făcută fără niciun pericol pentru viața și sănătatea oamenilor. Este reacția consilierului premierului Ion Chicu, Vitalie Dragancea, la declarația Mitropoliei Moldovei, în care reprezentanții bisericii au anunțat că nu vor mai pomeni conducerea ţării în timpul slujbelor dacă nu permit reluarea serviciilor divine.

”Toate deciziile luate de Guvern în perioada epidemiei cu toate restricțiile impuse au fost decizii complicate, nu au fost decizii comode. Cel mai mult ca organizație în rezultatul acestor decizii a pătimit Guvernul, pentru că deciziile au adus atât pierderi esențiale economice cât și tensiuni sociale. De cealaltă parte a cântarului sunt sănătatea și viața oamenilor. Și aș recomanda fețelor bisericești să examineze deciziile anume din această perspectivă. Nu știu cum să calific amenințarea sau preîntâmpinarea care a fost făcută. Cred că e cazul să trecem peste emoții și să tratăm cu calm situația complicată pe care o parcurgem. Nu vreau să apreciez preîntâmpinarea care au făcut-o fețele bisericești. Cred că este cazul să tratăm cu toții cu maxim calm această situație și așa dificilă și cu ajutor reciproc să ajungem în timpul în care oficierea slijbelor bisericești va putea fi făcută fără niciun pericol pentru viața și sănătatea oamenilor”, a comunicat consilierul premierului Ion Chicu, Vitalie Dragancea.

CITEȘTE ȘI: Mitropolia Moldovei AMENINȚĂ că nu va mai pomeni conducerea ţării în timpul slujbelor dacă nu permit reluarea serviciilor divine


Preluat de la: Publika.md