Reacţia lui Ilan Şor la câştigul Maiei Sandu: Vom contesta decizia primei instanţe

Ilan Şor a declarat că va ataca la Curtea de Apel decizia primei instanţe, care l-a obligat să-i achite 50 de mii de lei Maiei Sandu şi să dezminză declaraţiile precum că Maia Sandu ar fi primit bani în plic de la Vlad Filat. 

Într-o postare pe Facebook, Şor a calificat decizia magistraţilor drept o răfuială politică. El a îndemnat-o pe Maia Sandu să nu jubileze înainte de timp şi să nu împartă pielea ursului din pădure, pentru că dovezile vor veni la timpul potrivit. 

„Este adevărat, ea speră să primească de la mine despăgubiri de 50 de mii de lei, dar și să dezmint că ar fi primit bani în plic. Probabil că nu lua banii în plic, pentru că unele sume erau prea mari ca să încapă în plicuri. Dovezi sunt și acestea vor apărea atunci când va veni momentul”, a spus Şor.

El a menţionat că este straniu faptul că Maia Sandu a câştigat procesul la ani distanţă şi doar după ce a devenit preşedinte. Ilan Şor a acuzat-o pe Maia Sandu că, făcând uz de actuala funcţie, ar fi exercitat presiuni asupra procuraturii şi justiţiei.  

„Se pare că așa vede ea independența justiției și nu e cu nimic mai bună decât predecesorii și mentorii săi, în frunte cu Filat, care i-au transmis nu doar echipa, dar și manierele de a conduce statul. Înțeleg bucuria Maiei Sandu, în condițiile în care aceasta este singura ei realizare de până acum. Totuși, i-aș sugera să nu se bucure înainte de vreme, pentru că aceasta nu este decât o primă decizie. Iată de ce, ar fi bine să nu se grăbească să împartă pielea ursului din pădure. Nimeni, dar absolut nimeni nu mă va forța să mint, nici chiar un politician mediocru care folosește justiția pentru a se răfui politic. Repet, să nu jubileze înainte de vreme și să se concentreze pe problemele care macină țara, dar nu pe cele care îi ating orgoliul de mironosiță”, a mai declarat Ilan Şor în intervenţia sa video de pe Facebook.

CITEŞTE ŞI Şor, obligat să-şi ceară scuze publice de la Sandu: „Eu, Ilan Şor, declar că am minţit…”


Preluat de la: Publika.md