Reacția lui Igor Dodon, după ce moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a picat

Moțiunea a căzut pentru că, de la bun început a fost o acțiune fără conținut, o improvizație politică. De această părere este șeful statului, Igor Dodon, care a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că în Parlament sunt în acest moment doar patru partide politice autentice: PSRM, PDM, PAS și PPDA.

„Prin moțiunea de cenzură de azi opoziția a demonstrat cât de bine i se potrivește numele de Alianța Haosului. Cele patru partide care o compun – PAS, PPDA, Partidul Plahotniuc și Partidul “ȘOR” – au încercat să își mascheze eșecul și umilința zilei de azi prin justificări inventate, prin provocări degradante pentru forul legislativ și prin discursuri populiste. Pentru a îmbunătății lucrurile în țară, e necesar ca PSRM și PDM, ca partide de guvernare, să aibă un dialog constructiv cu partidele veritabile de opoziție, PAS și PPDA, să discute despre obiecțiile pe care acestea le au în privința activității guvernării și să intervină acolo unde se poate pentru a face modificările necesare.

Totodată, președintele țării a venit cu un apel către PSRM, PDM, PAS și PPDA: „Apelul meu către forțele politice sănătoase din Parlament este să identifice rapid, pe calea dialogului, cele mai bune soluții ca Moldova să depășească cu bine această perioadă complicată generată de pandemie. Niciun partid nu este perfect și nu deține adevărul suprem, dar fiecare din cele patru partide poate veni cu propuneri realiste și constructive pentru a le face oamenilor viața mai ușoară”.

Citește și: Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu a picat


Preluat de la: Publika.md