Război între foștii și actualii democrați. Filip îi acuză pe Andronachi și Nichiforciuc de scheme ilegale

Război între foștii și actualii democrați. Liderul PDM, Pavel Filip, rispostează și îi acuză pe colegii de altădată, Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc, de scheme ilegale și tentativă de corupere a deputaților democraţi. Reacţia liderului democrat vine după ce, zilele trecute, Nichiforciuc l-a acuzat pe Filip că ar fi distrus Partidul Democrat și că ar fi participat la mai multe scheme dubioase. Într-o conferință de presă, președintele PDM spune că Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc, deși au fost recent excluși din Partidul Democrat, de mult timp erau cu sufletul în formațiunea socialistă. Potrivit liderului PDM, parlamentarii ar fi încercat să ofere socialiștilor, pe tavă, mai mulți deputați democrați.

PAVEL FILIP, președintele PDM:„Ei demult comunică direct cu Partidul Socialiștilor și, de fapt, ei întotdeauna au fost în acea tabără. Ei au fost cei care în episodul unu de frigărui de la Florești au încercat să ofere 17 deputați de la Partidul Democrat celor din Partidul Socialiștilor și nu a mers până la urmă.”

Deputații vizați nu au răspuns la apelurile noastre pentru o reacție. Am solicitat un comentariu și din partea socialiştilor. Ofițerul de presă al socialiștilor, Irina Astahova, ne-a comunicat că PSRM nu acceptă în fracțiunea parlamentară transfugi și nu se amestecă în treburile interne ale altor formațiuni. Președintele PDM îl mai acuză pe deputatul Eugeniu Nichiforciuc că ar fi încercat să promoveze în legislativ scheme ilegale.

PAVEL FILIP, președintele PDM:„A fost un amendament foarte mult discutat la legea bugetului. Un amendament semnat de deputatul Nichiforciuc care nu prevedea nimic altceva decât scheme cu țigări care ar fi prejudiciat statutul cu 160 de milioane de lei.”

Nu am reușit să obținem un comentariu de la Eugeniu Nichiforciuc nici în acest caz. Anterior, atunci când subiectul a fost discutat în plenul Legislativului, ori de câte ori a fost vizat, parlamentarul nu a reacţionat. Recent, deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc au fost excluși din Partidul Democrat, fiind invocate un şir de încălcări. Decizia Biroului Executiv al formațiunii a fost luată după ce Andronachi a declarat că părăsește fracțiunea PDM, dar vrea să rămână în partid. Atunci, el a menționat că, din cauza lui Pavel Filip, Partidul Democrat a ajuns să nu conteze nici în țară și nici în Parlament. După plecarea lui Andronachi și excluderea lui Nichiforciuc, în fracțiunea PDM au rămas 11 deputați.


Preluat de la: Publika.md