Raportul medicului legist asupra morții lui George Floyd indică faptul că în sânge s-a descoperit fentanil

 

Moartea lui George Floyd, afroamericanul care şi-a pierdut viaţa pe 27 mai în Minneapolis, ca urmare a modului în care a fost maltratat de un ofiţer de poliţie alb, a fost calificată drept omucidere din cauza „presiunii exercitate în zona gâtului”, a indicat luni medicul legist oficial responsabil de autopsia acestuia, adăugând că în sângele acestuia s-a descoperit fentanil, un puternic opiaceu, potrivit France Presse.

Acest afroamerican de 46 de ani a făcut un „stop cardiac şi pulmonar” din cauza imobilizării sale de către forţele de ordine, a detaliat medicul legist al comitatului Hennepin într-un comunicat.

În raportul său, el menţionează „alţi parametri importanţi: arteroscleroza şi hipertensiune arterială; intoxicare cu fentanil; utilizare recentă de amfetamine”.

Până atunci, medicul legist oficial asigura că nu deţine „probe fizice care să susţină diagnosticul de asfixiere traumatică sau de strangulare”.

„Efectul combinat al arestării şi al imobilizării lui Floyd de către poliţie, antecedentele sale medicale şi prezenţa potenţială a unor substanţe psihoactive în corpul său au contribuit probabil la moartea lui„, a declarat el într-un raport preliminar.

Rezultatele definitive au fost făcute publice doar după ce avocaţii familiei au prezentat rezultatele unei autopsii efectuate de experţi independenţi pe care îi mandataseră.

Aceşti medici „au conchis că decesul a rezultat dintr-o asfixiere prin presiune prelungită”, a declarat avocatul Ben Crump în cadrul unei conferinţe de presă.

George Floyd, pe care poliţia îl suspecta de utilizarea unei bancnote false de 20 de dolari, a decedat în cursul arestării sale la Minneapolis, în nordul SUA, în urmă cu o săptămână.

Potrivit unei înregistrări a incidentului, care a făcut de atunci ocolul lumii, un agent alb l-a menţinut placat la sol, stând cu genunchiul pe gâtul său timp de aproape nouă minute, informează agerpres.ro.

Poliţistul respectiv, Derek Chauvin, 44 de ani, a fost concediat, arestat şi inculpat pentru „omor involuntar”, dar cei trei colegi ai săi prezenţi la faţa locului nu fac până în prezent obiectul niciunei urmăriri.

Tragedia a indignat toată America. De la New York până la Los Angeles, de la Philadelphia la Seattle, zeci şi chiar sute de mii de americani protestează de o săptămână împotriva brutalităţilor poliţieneşti, rasismului şi inegalităţilor sociale.

Aceste manifestaţii au degenerat uneori în violenţe, determinând mai multe oraşe să mobilizeze Garda Naţională şi să impună restricţii de circulaţie. 


Preluat de la: Timpul.md