Raportul de expertiză a asfaltului de pe bulevardul Ștefan cel Mare, ţinut sub tăcere. Ce spune viceprimarul Capitalei

Raportul de evaluare a lucrărilor de asfaltare a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală, efectuat de către o companie privată, a ajuns pe masa autorităţilor municipale. Însă responsabilii nu se grăbesc să-l publice.

Viceprimarul Capitalei, Victor Chironda, a declarat pentru Ziarul de Gardă că au fost admise încălcări în procesul de aplicare a asfaltului, ceea ce a provocat denivelări în mai multe zone, inclusiv în apropierea stațiilor pentru transportul public. 

Victor Chironda a refuzat să ne ofere detalii, menţionând că municipalitatea va elabora propriul raport, dar nu se ştie când îl va publica. 

La doar doi ani de la încheierea lucrărilor de asfaltare a bulevardului Ştefan cel Mare, în luna noiembrie 2019, autorităţile municipale au angajat o companie locală pentru a preleva mai multe probe, cu scopul de a stabili cine se face vinovat de calitatea proastă a asfaltului.

Reparaţia Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt a început în 2015, iar în acest sens au fost cheltuite 6,7 milioane de euro, bani alocaţi de BERD şi BEI.

Lucrările au fost efectuate de companie din România. La scurt timp, în preajma mai multor staţii de aşteptare au apărut denivelări. 


Preluat de la: Publika.md