Rămășițele unei pisici necunoscute, descoperite recent 

Descoperirea reprezintă un maxilar aproape complet, inclusiv toți dinții, cu excepția incisivilor. Examinarea fosilei a dezvăluit că este o nouă specie de felină, înrudită cu speciile moderne, precum Lynx pardinus.

Pisica antică cîntărea aproximativ 7,61 kg, deci, aproape de două ori mai mult decît pisicile domestice moderne, și avea o greutate comparabilă cu cea a linxului modern. Se distingea printr-un al doilea molar inferior unic, care este absent la majoritatea pisicilor moderne.

Această trăsătură sugerează faptul că pisica avea o mușcătură puternică, ceea ce îi permitea să apuce o pradă mare și, probabil, să-i sfîșie gîtul.

Această descoperire nu numai că adaugă o nouă specie la istoria evolutivă a felinelor, dar ajută și la completarea lacunelor din înțelegerea noastră privind această perioadă. Fosila Magerifelis peignei oferă date valoroase pentru înțelegerea diversității și comportamentului pisicilor antice, extinzînd cunoștințele noastre despre o lume care a existat acum milioane de ani.


Preluat de la: Noi.md