Raioanele Anenii Noi și Ialoveni sunt regiunile cu cele mai multe îmbolnăviri de COVID-19

Raioanele Anenii Noi și Ialoveni sunt regiunile cu cele mai multe îmbolnăviri de COVID-19. Potrivit Ministerului Sănătății, doar în ultimele două săptămâni au fost înregistrate 340 de cazuri noi.

În prezent, în raionul Ialoveni sunt 430 de cazuri active de coronavirus. Totuși, 446 de pacienți s-au vindecat, iar 28 de oameni au pierdut lupta cu boala. Conducerea spitalului din localitate menționează că în secția COVID, 36 de paturi din cele 60 sunt ocupate de pacienți.

MIHAIL COTOVAN, directorul interimar al Spitalului Raional Ialoveni:”Pacienții din raionul Ialoveni cu stări grave, care necesită tratament în instituții cu capacități și posibilități mai înalte, sunt spitalizați în alte instituții. Astfel, că la noi vin și persoane pentru tratament din alte unități administrativ teritoriale.”

Iar în raionul Anenii Noi sunt înregistrate 329 de cazuri active de COVID-19. Până acum, au fost vindecate 196 de persoane, iar 20 au pierdut lupta cu boala. Vicedirectorul spitalului raional, Veaceslav Scorțescu, susține că se atestă mai multe cazuri, pentru că se fac tot mai multe teste. În instituție sunt internați în prezent 35 de pacienți cu coronavirus.

VEACESLAV SCORȚESCU, vicedirector interimar la Spitalul Raional Anenii Noi:”La începutul pandemiei, noi lucram pe 20 de paturi și ne era destul. Acum, eu v-am spus că am deschis 40 de paturi. Foarte mult depinde nu numai de medici sau de Guvern, depinde de populație. Necătând că se vorbește permanent prin mass-media despre metodele de protecție, cu părere de rău mulți nu respectă.”

Totuși, cel mai mare focar e în Capitală, unde până acum s-au înregistrat peste 12 mii de cazuri de COVID-19. În ultimele două săptămâni, au fost diagnosticate cu noul tip de coronavirus aproape 2500 de persoane.

Potrivit Ministerului Sănătății, situația este una complicată, pentru că pacienții cu formele cele mai grave de COVID sunt aduș în spitalele din Chișinău, iar instituțiile cu greu fac față fluxului de bolnavi.


Preluat de la: Publika.md