QATAR 2022: Mesajul de pace al lui Volodimir Zelenski refuzat de FIFA, postat pe Instagram (VIDEO)

Preşedintele Ucrainei ar fi vrut să transmită un mesaj de pace înainte de finala Cupei Mondiale. L-a înregistrat, însă FIFA a spus NU. Liderul de la Kiev nu s-a lăsat înfrântat şi a distribuit mesajul video pe contul său de Instagram, unde este urmărit de aproape 17 milioane de oameni. 

Acest Campionat Mondial demonstrează încă o dată că disputele între popoare şi ţări trebuie să se decidă într-un joc curat, nu într-un joc cu foc. Un joc dus pe un câmp verde, nu unul roşu. Orice tată şi-ar dori să urmărească împreună cu fiul său un meci de fotbal, indiferent în ce ţară s-ar afla. Şi orice mamă şi-ar dori să-şi vadă fiul întors acasă de la luptă”, spune Zelenski în mesajul său de pace. 

Pe toată durata înregistrării, de aproape 2 minute, preşedintele ucrainean face parelelă între război şi campionat. 

„Acest război trebuie să eşueze, iar pacea să devină un campionat, asemeni celui din Qatar. Să se lupte pentru Cupa Mondială, nu într-un Război Mondial”, mai declară Zelenski. 

În încheiere, liderul de Kiev face un apel către pace şi unitate. 

„Vă rog să ne susţineţi eforturile pentru instaura pacea şi să devenim nişte campioni ai păcii. Victorie Ucrainei şi felicitări Qatarului”, a încheiat Volodimir Zelenski. 

FIFA a explicat că prin asemenea mesaj este încălcat principiul neutralităţii politice. 


Preluat de la: Publika.md