Putin, Trump, Johnson și Lukașenko au primit premiile Anti-Nobel (VIDEO)

Președintele rus Vladimir Putin, președintele SUA Donald Trump, premierul britanic Boris Johnson, președintele din Belarus Alexander Lukașenko și liderii altor cinci state au fost numiți joi printre câștigătorii Premiului Ig Nobel, pentru idei inovatoare și realizări științifice absurde. 

Câștigătorii sunt anunțați și premiați anual la Universitatea Harvard, Massachusetts, în Statele Unite, dar din cauza pandemiei, de data aceasta, cea de-a 30-a Ceremonie a fost transmisă online pe site-ul  improbable.com .

Premiul în domeniul educației medicale a fost acordat liderilor din Brazilia, Marea Britanie, India, Mexic, Belarus, Statele Unite, Turcia, Rusia și Turkmenistan”, a declarat fondatorul premiului, Mark Abrahams, editor al Annals of Incredible Research.

Boris Johnson (Marea Britanie), Narendra Modi (India), Andres Manuel Lopez Obrador (Mexic), Alexander Lukașenko (Belarus), Donald Trump (SUA), Recep Tayyip Erdogan (Turcia), Vladimir Putin (Rusia) și Gurbangulî Berdîmuhamedov pentru că au folosit pandemia de coronavirus pentru a învăța lumea că politicienii pot avea un impact mai mare asupra vieții și morții decât oamenii de știință și medicii. 

„Câștigătorii nu pot și nu vor fi alături de noi astăzi”, a adăugat prezentatorul, transmitând „felicitări speciale” lui Lukașenko, căruia i-a fost acordat Premiul Shnobel 2013 în nominalizarea la Premiul Păcii pentru „interzicerea aplauzelor publice”.

Premiul Ig Nobel, numit și Premiul Anti-Nobel, este acordat „pentru realizările care te fac să râzi mai întâi și apoi să gândești”. A fost înființată în 1991 de Annals of Incredible Research ca o parodie a Premiului Nobel. 

Dreptn „recompensă”, organizatorii din acest an au oferit un cub lipit din foi de hârtie și o copie a bancnotei de 10 trilioane de dolari din Zimbabwe.

 


Preluat de la: Publika.md