Putin nu mai face față furiei publice! Rușii sunt nervoși că se „cosmetizează” cifrele oficiale

Noul coronavirus a lovit crunt de tot Moscova și împrejurimile sale, numărul cazurile de persoane infectate fiind tot mai mare de la o zi la alta.

Rușii de rând sunt supărați pe Vladimir Putin că nu a luat măsuri de prevenire a infecției, încă din luna ianuarie, și a preferat să finanțeze războiul din Siria, cu 2.5 milioane de euro/zi, decât să investească în sistemul medical.

De exemplu, în urma infectărilor record cu noul coronavirus, la Moscova s-a înregistrat în luna aprilie 2020, cel mai mare număr de decese din ultimii zece ani. Cu toate astea, numărul deceselor, înregistrate oficial, din cauza coronavirusului este relativ mic, ceea ce arată că autoritățile ruse ascund adevărul, dar au uitat să cosmetizeze cifrele oficiale privind numărul total al deceselor înregistrate.

Datele vin în condițiile în care Rusia are cea mai rapidă creștere a infecțiilor cu coronavirus în Europa, în timp ce rata mortalității sale rămâne mult mai mică decât în ​​multe țări. Moscova, epicentrul focarului de coronavirus din Rusia, a continuat să înregistreze vârfuri zilnice de cazuri noi, în ciuda faptului că a fost închis de la 30 martie.

Conform datelor oficiale, 11.846 de persoane au murit în capitala Rusiei în aprilie a acestui an, aproximativ o creștere de 20% față de media pe 10 ani pentru a decesele din aprilie, care este de 9.866. Numerele sugerează că statisticile orașului cu privire la decesele prin coronavirus pot fi mai mari în realitate decât indică numerele oficiale.

Rusia a confirmat, duminică, 11.012 noi infecții cu coronavirus, ceea ce a adus numărul oficial de cazuri al țării la 209.688. În Moscova există 109.740 de persoane au fost infectate, din care 1.068 de persoane au murit din cauza coronavirusului de la începutul pandemiei.

Potrivit presei controlate de Moscova, Rusia se mândrește cu o rată relativ redusă a mortalității prin coronavirus, care este de 0,9%, ceea ce reprezintă cu mult sub media europeană care s-a situat între trei și 11 la sută.

 


Preluat de la: Timpul.md