Purtătorul de cuvînt al Guvernului, despre demisiile de la Aeroport și Calea Ferată

„Orice intenție de schimbare de management sau numiri care se vor produce în viitor vor fi orientate pe eficientizarea activității întreprinderilor care sunt gestionate de către stat și pe viitor urmează să fie anunțate inclusiv numirile noi la întreprinderile pe care le-ați menționat. Pentru a evita speculațiile, să fie urmărite sursele oficiale, să fie consultați colegii din prima sursă”, a declarat purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă.

În cadrul emisiunii „În Context” de la Moldova 1, directorul de program la Centrul Analitic „Expert-Grup”, Vitalie Rapcea, a declarat că statul ar trebui să vină cu o Strategie de Dezvoltare a Mobilității, deoarece fără Calea Ferată nu vom avea o infrastructură bună a drumurilor.

Marți, Constantin Vozian a anunțat că pleacă din funcția de administrator interimar al Aeroportul Internațional Chișinău din cauza dificultăților de ordin birocratic.

La sfîrșitul lunii ianuarie, șeful „Căii Ferate din Moldova”, Oleg Tofilat, și-a anunțat și el demisia, însă nu a vrut să comenteze public motivele. La doar o săptămînă de atunci, Tofilat a venit cu o reacție pe rețelele de socializare privind motivele ce ar sta în spatele demisiei sale, punctînd aspecte ce țin de instrumentele corporative, viziunile privind riscurile, prioritățile și acțiunile între politic și corporativ, dar și ingerințele justiției și instituțiilor de control în activitatea CFM.


Preluat de la: Noi.md