PUBLIKA REPORT. Politică pe vremea pandemiei

Un sondaj recent publicat de Institutul pentru Dezvoltare şi Inițiative Sociale arată că șase din zece moldoveni nu se gândesc la politică pe timp de pandemie. Potrivit studiului, 50 la sută din respondenți nu au avut un răspuns la întrebarea „Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlamentul Republicii Moldova, cu ce partid ați vota?”, iar zece la sută au spus că nu vor vota.

Dacă viitorul Parlament ar fi format din cei deciși să meargă la vot, atunci socialiștii ar avea majoritatea cu 52 de mandate. Pe locul doi ar veni Partidul Acțiune şi Solidaritate cu 26 de mandate, iar democrații ar lua zece mandate. Potrivit sondajului, Partidul Comuniștilor va avea șapte deputați, iar Partidul Demnitate şi Adevăr – 6. Alte formațiuni politice nu au șanse să intre în Parlament.

Fostul deputat Valentin CRÎLOV, politologul Anatol ȚĂRANU, comentatorul politic Corneliu CIUREA şi jurnalistul Victor NICHITUȘ explică felul cum a influențat pandemia preferințele moldovenilor în materie de politică şi cât de durabilă este această alegere.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie