PUBLIKA REPORT. Dezinsecție cu "dureri de cap" la Ciocana

Dezinsecție cu scandal într-un bloc de locuit la Ciocana, după ce serviciile municipale au făcut deratizare şi dezinsecție fără să anunțe locatarii. Aceștia se arată nemulțumiți de intervenția muncitorilor şi spun că în urma lor mai multe pisici care se adăposteau în subsolul casei ar fi murit. În replică, autoritățile afirmă că au anunțat locatarii că substanțele au toxicitate redusă şi i-au îndemnat să ocolească zona timp de o zi.

Nu este primul caz de dezinsecție care provoacă probleme. Acum doi ani, trei copii dintr-un sat din raionul Cantemir au murit după ce au inhalat insecticid folosit de bunicul lor pentru prelucrarea grâului. Un caz similar s-a produs anul trecut şi într-un bloc din orașul Timișoara, unde după o dezinsecție doi copii şi o femeie au murit, iar alte câteva zeci de locatari au avut nevoie de asistență medicală.

Care sunt normele de dezinsecție în locurile publice şi ce riscuri există pentru oameni în urma unei astfel de proceduri, aflăm de la autorități responsabile în sănătate publică şi administratori de asociații de locatari.


Preluat de la: Publika.md