PUBLIKA REPORT. Autoritățile permit de la 1 august organizarea evenimentelor cultural-artistice pe propria răspundere a artiștilor şi spectatorilor

Teatrele, filarmonica şi alte instituții concertistice își reiau activitatea începând de mâine. Acestea pot face repetiții şi organiza evenimente culturale în aer liber cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane. Comisia națională extraordinară de sănătate publică a venit cu mai multe instrucțiuni privind activitățile teatral-artistice şi de cinema pe durata stării de alertă.

Astfel, orice eveniment cultural-artistic va trebui să fie acreditat de Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării în baza unui demers înaintat cu minimum două săptămâni înainte de desfășurarea acestuia. În document vor fi trecute toate măsurile legate de respectarea normelor sanitare. Autoritățile menționează că asumarea riscurilor în urma participării la un eveniment se face de către toți participanții, fie că este vorba de spectator, artist, organizator sau angajat.

Ce fel de spectacole şi concerte pot fi organizate în luna august pornind de la instrucțiunile date de autoritățile sanitare şi cât de pregătite sunt instituțiile artistice să le respecte, aflăm de la Andrei Chistol, secretar de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Svetlana Bivol, directoarea Filarmonicii Naționale, Alexandru Grecu, directorul Teatrului Național „Satiricus”, şi Gabriela Lungu, directoarea Teatrului „Guguță”.

 


Preluat de la: Publika.md