PUBLIKA REPORT. Acalmie politică înaintea furtunii socio-economice

Deputații au fost ieri foarte productivi. Au votat mai multe legi şi declarații, unele chiar în unanimitate. Deși au fost şi scântei în Parlament, până la urmă procesul democratic a fost unul pașnic şi chiar curtenitor pe alocuri. Asta în pofida unor așteptări că vor sări scântei între guvernare şi opoziție, după ce puterea a mai pierdut în vot şi est la limita de jos după numărul de mandate. Oficial alianța de guvernare are 51 de deputați.

În timp ce legislativul a fost în carantină, au apărut mai multe declarații precum că partidele din opoziție sunt gata să debarce coaliția PSRM-PDM de la Guvernare. SE spunea chiar că Platforma DA ar fi trimis partenerilor din PAS un proiect de moțiune împotriva Guvernului Chicu. Atâta doar că partenerii nu se grăbesc cu o reacție, fapt care îi oferă puterii mai multe speranțe.

Despre fragilitatea actualei guvernări, de ce depinde viitorul acesteia şi cine ar vrea şi putea să își asume actul guvernării pornind de la criza socio-economică spre care se îndreptă Republica Moldova, discutăm împreună cu  politicianul Valentin CRÂLOV, Anatol ŢĂRANU, politolog, Cornel CIUREA, comentator politic, şi avocatul Pavel MIDRIGAN.

 


Preluat de la: Publika.md