PUBLICA REPORT. Prin ce se deosebește noul concept de parcare în Chişinău de precedentele

Jumătate din mașinile parcate pe străzile din centrul Capitalei sunt în afara prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere. Evaluarea a fost făcută de către proiectul Green City Lab anul trecut şi arată că proprietarii de automobile parchează pe trotuare, în intersecții sau fără să țină cont de semnele ce restricționează sau interzic parcarea. În ultimii ani, asistăm la o creștere a numărului de vehicule în Chişinău, fapt care a făcut aproape imposibilă identificarea unor noi locuri de parcare.

Autoritățile municipale au scos la consultări publice un proiect de concepție privind dezvoltarea sistemului de parcare în Chișinău. Nu este prima încercare de a redresa situația, veți spune şi, probabil, aveți dreptate. Fiecare tentativă anterioară de a mări suprafața destinată parcărilor nu a făcut decât să reducă din spațiul public, să îngreuneze circulația transportului pe anumite sectoare de drum şi să consume resurse financiare de la bugetul public municipal.

Prin ce deosebește noul concept de parcare de precedentele şi cât de mult ține cont acesta de experiențele anterioare nu tocmai pozitive, aflăm de la invitații Vasile Grădinaru, consilier municipal PAS, Ilie Bricicaru, directorul Observatorul de Siguranță a Infrastructurii Rutiere, Vasile Fotescu, președintele Clubului Cicliștilor Amatori din Moldova, Constantin Beresteanu, directorul Asociației Importatorilor de Automobile Autorizați, doctor în economie.

 


Preluat de la: Publika.md