PSRM: Igor Dodon, invitat la Președinție la ora cînd are ședință de judecată

Potrivit PSRM, înainte de a lansa inițiativa cu privire la referendum, era necesar de a organiza discuții ample pe această temă „cu întreaga societate moldovenească, de pe ambele maluri ale Nistrului, și cu toate forțele politice ale țării”.

„Astăzi, după ce Sandu a decis în cercul său restrîns de partid să organizeze acest referendum, nici nu mai poate fi vorba despre consultări pe tema dată”, se arată într-un comunicat al PSRM.

Formațiunea susține că Dodon a fost invitat la consultații exact pe data și la ora cînd acesta are stabilită o ședință de judecată.

„Se creează impresia că Sandu și echipa sa intenționat au stabilit consultațiile pentru data și ora respectivă cînd liderul Partidului Socialiștilor este indisponibil. Cabinetul lui Sandu cunoștea foarte bine că pentru data de 9 februarie, la ora 14-00, Igor Dodon are stabilită o ședință de judecată. (..) ”, se mai spune în comunicat.

PSRM mai precizează că un referendum privind politica externă a țării poate fi organizat numai cu participarea obligatorie a tuturor concetățenilor, inclusiv a locuitorilor din regiunea transnistreană, precum și a reprezentanților diasporei moldovenești din toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă și Republica Belarus.


Preluat de la: Noi.md