Protestele nu contenesc în Georgia. Oamenii cer alegeri repetate și se împotrivesc acțiunilor poliției

În Tbilisi nu contenesc protestele. Câteva mii de persoane s-au adunat şi luni seara în preajma Parlamentului georgian şi au cerut alegeri repetate, demisia Comisiei Electorale Centrale şi au manifestat împotriva acțiunilor poliției.

Potrivit presie locale, după ora 22:00 în piață au rămas în jur de 200 de persoane, care au ignorat restricţiile de circulaţie impuse de autorităţi. Drept urmare, au fost reţinuţi trei activişti care încercau să aducă în piață lemne pentru a aprinde ruguri.

În mai multe oraşe mari din Georgia au fost instituite restricţii de circulaţie între ora 22:00 şi 05:00 dimineaţă, însă unii manifestanţi au anunţat că nu vor respecta acest regim.

Mai mult, în data de 14 și 21 noiembrie, opoziția intenționează să organizeze un miting de amploare și să formeze un lanț uman în Capitală.

Amintim că, potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor din 31 octombrie, în parlamentul georgian au acces 9 partide politice. Opt dintre ele sunt de opoziție, iar unul „Visul georgian”, care a acumulat 48% din voturi, va avea majoritatea în Parlament.


Preluat de la: Publika.md