Protestele continuă în SUA. Oamenii ies zi de zi în stradă cerând dreptate pentru George Floyd

Protestele izbucnite în Statele Unite după moartea unui bărbat de culoare din Minneapolis în timpul reţinerii de către poliţie, continuă pentru a doua săptămână. Oamenii ies zi de zi în stradă cerând dreptate pentru George Floyd, deși toți cei patru polițiști implicați au fost deja puși sub acuzație. Lumea a început însă să protesteze pașnic, fără a mai incendia clădiri și mașini.

Chiar şi familia victimei le-a cerut manifestanților să nu recurgă la violență.

„Sunt mândru de proteste, dar nu sunt mândru de distrugerile provocate. Fratele meu nu aproba așa ceva. Familia Floyd are frică de Dumnezeu”, a spus fratele lui George Floyd, Terrence Floyd.

New York-ul este în stare de urgență din cauza ultimelor evenimente. După ce zilele trecute trei ofițeri de poliție au fost înjunghiați, forțele de ordine au devenit mai agresive. Imagini șocante au apărut pe internet, în care se vede cum un bătrân este îmbrâncit de poliție.

Bărbatul a căzut la pământ și s-a lovit puternic la cap.  

Iar în Seattle, protestatarii s-au pus la pământ reconstituind moartea lui George Floyd.

Între timp, în Minneapolis a avut loc o ceremonie de comemorare a lui George Floyd, la care au participat rude, apropiați și activiști civici. În locul tradiționalului minut de reculegere, aceștia au stat tăcuți timp de 8 minute și 46 de secunde, atât cât a stat victima sub genunchiul poliţistului până şi-a dat ultima suflare.


Preluat de la: Publika.md