Proteste violente la Londra împotriva măsurilor anti-COVID-19

Proteste violente la Londra împotriva măsurilor anti-COVID-19. Mii de britanici au ieșit sâmbătă pe străzi, fără a purta măşti şi a păstra distanţa socială. 16 oameni au fost arestați în urma ciocnirilor cu forțele de ordine, iar nouă poliţişti și cel puțin trei protestatari au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Manifestanţii au purtat pancarte cu mesajul „Nu acceptăm”, făcând trimitere la faptul că se opun noilor restricţii introduse de autorităţi, printre care obligaţia de a nu se aduna în grupuri mai mari de şase persoane.

Violențele au izbucnit atunci când forțele de ordine au încercat să-i disperseze pe protestatari. Oamenii au aruncat cu sticle în polițiștii, care, la rândul lor, au ripostat bastoane de cauciuc şi gaze lacrimogene.

Persoanele reţinute sunt anchetate pentru încălcarea regulilor sanitare, agresarea oamenilor legii și tulburarea ordinii publice. Doi din cei nouă polițiști răniți au avut nevoie de spitalizare.

Un protest similar a avut loc săptămâna trecută în capitala Marii Britanii, în urma căruia 32 de protestatari au fost reținuți, iar 15 polițiști au fost răniți.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie