Proteste violente la Belgrad. Mii de manifestanți au încercat să intre în Parlament

Proteste violente în fața clădirii Parlamentului din capitala sârbă Belgrad. Mii de manifestanți s-au luat la harță cu forțele de ordine și au încercat să pătrundă în legislativ după ce președintele Aleksandar Vucic a impus măsuri restrictive pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Prin intermediul unei intervenții televizate, președintele Vucic a declarat că situația este una foarte gravă și că este necesară reimpunerea stării de urgență.

”Situația este alarmantă în Belgrad. Avem 4000 de oameni internați, spitalele din Belgrad sunt aproape pline”,  a declarat președintele Serbiei, Aleksandr Vucic. 

Protestatarii îl acuză însă pe președintele sârb de creșterea alarmantă a numărului de infectări și îi cer demisia.

”Ne-am adunat să protestăm pentru că bunul nostru președinte a ridicat starea de urgență pentru a organiza alegeri. Acum, el vrea s-o impună din nou”.

În iunie, autoritățile sârbe au ridicat starea de urgență înainte de alegerile parlamentare, permițând inclusiv organizarea de concerte și participarea spectatorilor la evenimente sportive. Ulterior, numărul de infectări a început să crească rapid și a ajuns acum la aproape 17 mii de cazuri, dintre care 330 cu sfârșit letal.

 


Preluat de la: Publika.md