Protestatarii au cedat. Vama Siret a fost deblocată. Poliția și jandarmii asigură defluirea miilor de TIR-uri blocate pe ambele sensuri

Traficul în Vama Siret a fost reluat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind permisă intrarea camioanelor dinspre Ucraina. Numărul TIR-urilor care aşteaptă să intre în ţară este foarte mare. ”În data de 19.01.2024, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestarea de protest a fermierilor şi transportatorilor din judeţul Suceava. Aceştia au acţionat pentru siguranţa participanţilor, prevenirea şi combaterea faptelor de natură antisocială, care ar putea tulbura desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă a acestei manifestaţii”, a transmis Jandarmeria Suceava, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Vezi și: ASF a aprobat noile tarife maxime de RCA pentru camioane peste 16 tone

Jandarmii şi poliţiştii au discutat permanent cu protestatarii, prin intermediul echipelor de dialog, în vederea deblocării traficului rutier pe drumul european E85, la aproximativ 2 km de Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Se circulă în condiții normale spre Ucraina, dar un trafic intens ”Traficul în Vama Siret se desfăşoară în condiţii normale, pe ambele sensuri, pentru toate categoriile de autovehicule. A fost reluată activitatea de procesare a tirurilor dinspre Ucraina către oraşul Siret”, au mai transmis jandarmii. Potrivit aplicaţiei Trafic Online a Poliţiei de Frontieră, camioanele aşteaptă 120 de minute la intrarea în ţară. ”TRAFIC INTENS, numar foarte mare de mijloace de transport prezente la control”, este avertismentul poliţiştilor de frontieră. Zile întregi, intrarea camioanelor dinspre Ucraina nu a fost permisă, din cauza protestului fermierilor şi transportatorilor. Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri seară, că, în urma deciziei Consiliului ASF, transportatorii vor avea acces la un tarif de primă rezonabil în cazul RCA. ”Noua formulă de calcul va face ca valoarea maximă a primei recomandate să nu depăşească 9.000 de lei la clasa B0, adică foarte aproape de tariful de referinţă. Va fi un preţ sustenabil”, a transmis premierul.


Preluat de la: Timpul.md