Protest inedit în Brazilia. Celebra plajă Copacabana s-a transformat în cimitir

Celebra plajă Copacabana din Rio de Janeiro, Brazilia, a fost scena unui protest neobişnuit. Activiștii civici au săpat 100 de morminte şi au montat cruci negre pentru a-i comemora pe cei 41 de mii de brazilieni răpuși de coronavirus.

Guvernul și președintele Jair Bolsonaro sunt consideraţi principalii vinovaţi pentru eşecul combaterii pandemiei.

”De ce sunt atâția morți? Pentru că atât s-a priceput guvernul federal și din cauza exemplului sub orice critică dat de președintele țării. Dânsul niciodată nu a respectat distanța socială. Gândiți-vă câți oameni a încurajat să procedeze la fel.”

”Este foarte bun acest exemplu cu mormintele, pentru că oamenii trebuie să înțeleagă că acest virus există și nu este o minciună, așa cum susțin unii.”

Președintele Jair Bolsonaro a sfidat în mod repetat restricţiile sociale, a criticat autorităţile locale pentru măsurile impuse și a amenințat că va retrage țara din Organizația Mondială a Sănătății pe care a acuzat-o de partizanat. Brazilia este pe locul doi în lume după numărul de cazuri confirmate de coronavirus. Până acum sunt peste 800 de mii de oameni infectați şi peste 41 de mii de decese.


Preluat de la: Publika.md